1-1 pozivnica1-1 01

Petar Mošić

Odrastanje

Galerija moderne umetnosti

03. - 30. mart

opširnije

Dan Muzeja
02. april, 19č

stručno vođenje kroz izložbu uz projekciju filma

opširnije

Marija Tošković i Marija Milinković

Identifikacije

Galerija moderne umetnosti,

04. april 2018.

opširnije

 

Latinica

Најављена бесплатна предавања и радионице, овога пута на тему „Од бриге до радости“ коју воде Ивана Кузмановић, лајф коуч, писац и међународни ментор и Јелена Димитријевић, комуниколог, едукатор и новинар, одржаће се 22. јула у 18 часова онлајн, и преносити уживо на фејсбук групи https://www.facebook.com/groups/934184073672372, на којој се сви заинтересовани могу пријавити. Штампани материјал може се преузети у Музеју, у уторак и среду од 10 – 17 часова.

У петак 17. јула, биће отворена седма међународна изложба „Камен у архитектури и уметности“, коју традиционално организује Удружење Каменa Колонијa – Stone Studio Association из Београда, концепцијски је везана за камен као материјал у коме аутори изражавају своју духовност. Ово прво представљање публици у Смедеревској Паланци сачињено је у оквирима три тематске целине: архитектура и дизајн у камену, мозаик у камену и скулптура у камену. Током трајања Седме међународне изложбе „Камен у архитектури и уметности“ посетиоци Галерије савремене уметности ће имати прилику и да гледају филмове из серијала „Човек и камен“ аутора Драгана Миловановића.

Свечано отварање изложбе "Трагање за миром" Дуње Јунг заказано је за четвртак 25. јуна 2020. године с почетком у 20 сати, поштујући све мере предострожности у циљу сузбијања ширења заразне болести Ковид-19. Изложбу можете погледати до 15. јула. Добро дошли!

У Галерији савремене уметности Народног музеја Смедеревској Паланци је 14. 05. 2020. године отворена изложба слика "Стадо" академске сликарке Биљане Миленовић. Паланачкој публици се први пут представила избором радова на платну и папиру из циклуса "Стадо". Изложбу можете погледати до 3. јуна поштујући све мере предострожности у циљу сузбијања заразне болести covid-19. Добро дошли!

У току 2019. године наш Музеј отпочео је сарадњу са Централним институтом за конзервацију у Београду, која је резултирала конзервацијом и рестаурацијом 4 слике из наше збирке сликарства прве половине 20. века.

Opširnije...

Представљамо Вам нови визуелни идентитет Народног музеја у Смедеревској Паланци, с посебним освртом на логотип у облику предње фасаде зграде.

Opširnije...

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе "Време усуд и тајна: историја српског часомерја", аутора Душана Миловановића и Желимира Стефановића у Народном музеју у Смедеревској Паланци у уторак 11. 02. 2020. године  у 19 сати. 

Opširnije...

Свечано отварање изложбе слика Паула Рихарда Ландауера заказано је за четвртак, 13. фебруар с почетком од 19 сати у Галерији модерне уметности.

Opširnije...