1-1 pozivnica1-1 01

Petar Mosic

Growing up

Gallery of modern arts

03. - 30. march

morе

Museum day 
02. april, 7pm

стручно вођење кроз изложбу уз пројекцију филма

опширније

Marija Toskovic and Marija Milinkovic

Identifications

Gallery of modern arts,

04. april 2018.

more

 

English

Најављена бесплатна предавања и радионице, овога пута на тему „Од бриге до радости“ коју воде Ивана Кузмановић, лајф коуч, писац и међународни ментор и Јелена Димитријевић, комуниколог, едукатор и новинар, одржаће се 22. јула у 18 часова онлајн, и преносити уживо на фејсбук групи https://www.facebook.com/groups/934184073672372, на којој се сви заинтересовани могу пријавити. Штампани материјал може се преузети у Музеју, у уторак и среду од 10 – 17 часова.

У петак 17. јула, биће отворена седма међународна изложба „Камен у архитектури и уметности“, коју традиционално организује Удружење Каменa Колонијa – Stone Studio Association из Београда, концепцијски је везана за камен као материјал у коме аутори изражавају своју духовност. Ово прво представљање публици у Смедеревској Паланци сачињено је у оквирима три тематске целине: архитектура и дизајн у камену, мозаик у камену и скулптура у камену. Током трајања Седме међународне изложбе „Камен у архитектури и уметности“ посетиоци Галерије савремене уметности ће имати прилику и да гледају филмове из серијала „Човек и камен“ аутора Драгана Миловановића.

Свечано отварање изложбе "Трагање за миром" Дуње Јунг заказано је за четвртак 25. јуна 2020. године с почетком у 20 сати, поштујући све мере предострожности у циљу сузбијања ширења заразне болести Ковид-19. Изложбу можете погледати до 15. јула. Добро дошли!

У Галерији савремене уметности Народног музеја Смедеревској Паланци је 14. 05. 2020. године отворена изложба слика "Стадо" академске сликарке Биљане Миленовић. Паланачкој публици се први пут представила избором радова на платну и папиру из циклуса "Стадо". Изложбу можете погледати до 3. јуна поштујући све мере предострожности у циљу сузбијања заразне болести covid-19. Добро дошли!

У току 2019. године наш Музеј отпочео је сарадњу са Централним институтом за конзервацију у Београду, која је резултирала конзервацијом и рестаурацијом 4 слике из наше збирке сликарства прве половине 20. века.

Read more ...

Представљамо Вам нови визуелни идентитет Народног музеја у Смедеревској Паланци, с посебним освртом на логотип у облику предње фасаде зграде.

Read more ...

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе "Време усуд и тајна: историја српског часомерја", аутора Душана Миловановића и Желимира Стефановића у Народном музеју у Смедеревској Паланци у уторак 11. 02. 2020. године  у 19 сати. 

Read more ...

Свечано отварање изложбе слика Паула Рихарда Ландауера заказано је за четвртак, 13. фебруар с почетком од 19 сати у Галерији модерне уметности.

Read more ...
Page 1 of 5