mrtva_priroda rsz_img_0380 rsz_mockup received_284606846071782

 

Мртва природа из колекције Народног музеја у Смедеревској Паланци

опширније

 

Време, усуд и тајна: историја српског часомерја

опширније

 

Музејске новине on-line

опширније

Дуња Јунг: Трагање за миром

опширније

Ћирилица

Свечано отварање изложбе "Трагање за миром" Дуње Јунг заказано је за четвртак 25. јуна 2020. године с почетком у 20 сати, поштујући све мере предострожности у циљу сузбијања ширења заразне болести Ковид-19. Изложбу можете погледати до 15. јула. Добро дошли!

У Галерији савремене уметности Народног музеја Смедеревској Паланци је 14. 05. 2020. године отворена изложба слика "Стадо" академске сликарке Биљане Миленовић. Паланачкој публици се први пут представила избором радова на платну и папиру из циклуса "Стадо". Изложбу можете погледати до 3. јуна поштујући све мере предострожности у циљу сузбијања заразне болести covid-19. Добро дошли!

У току 2019. године наш Музеј отпочео је сарадњу са Централним институтом за конзервацију у Београду, која је резултирала конзервацијом и рестаурацијом 4 слике из наше збирке сликарства прве половине 20. века.

Опширније...

Представљамо Вам нови визуелни идентитет Народног музеја у Смедеревској Паланци, с посебним освртом на логотип у облику предње фасаде зграде.

Опширније...

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе "Време усуд и тајна: историја српског часомерја", аутора Душана Миловановића и Желимира Стефановића у Народном музеју у Смедеревској Паланци у уторак 11. 02. 2020. године  у 19 сати. 

Опширније...

Свечано отварање изложбе слика Паула Рихарда Ландауера заказано је за четвртак, 13. фебруар с почетком од 19 сати у Галерији модерне уметности.

Опширније...

Дипломирала је на Академији лепих уметности код професора Душана Оташевића и завршила специјалистичке студије сликарства код професора Владимира Величковића. Филозофију је дипломирала на Филозофском факултету у Београду.

Опширније...

Дванаестог децембра је и званично отворен Трећи дечји ликовни салон Народног музеја у Смедеревској Паланци уз присуство великог броја деце, родитеља, наставника и публике.

Опширније...